Olay anlamına gelir.Kişiye özellik kazandırmanıza yarar.
Kullanımı basittir.
Örneklerle açıklayayım.
[events e_deneme]
şuanda e_deneme diye bir event yarattık.Bu eventi npclere verebilmek için
TEVENTS=e_deneme
Yapmamız gerekir.
Playelara ise şu şekilde veririz;
Events +e_deneme
Playerlardan eventi şu şekilde sileriz;
Events -e_deneme
İf sorgusu ile eventi şu şekilde kontrol ettiririz;
if (<isevent.e_deneme>)
Not:İf hakkında bilginiz yoksa Dokümanlar kısmından if sorgusuna bir göz atınız.
Kişide olan eventleri görebilmeniz için oyun içerisinden .show events komutunu kullanırız.
Evet eventi vermeyi silmeyi kontrol etmeyi öğrendik.Peki bu event ile ne yapabiliriz.Nasıl kullanabiliriz.Birazda bundan bahsetmek istiyorum.
Event altında bir trigger kullanmak zorundayız on=@click gibi yani şu şekilde olmaz.
[events e_deneme]
src.say eventim var
return 1
Bu şekilde olmaz.Bir iş yaptırmak için olayı belirtmelisiniz.Yani tek tıklandığında, çift tıklandığında, vurduğunda gibi.yani Doğru kodlama şudur.
[events e_deneme]
on=@Click
message Dostum bana tek tikladin
Trigger dediğimiz şey on=@ ile başlayan şeylerdir.Mesela bir event yazalım.Bu eventi bulunduran kişi öldüğü zaman reslenip Britain'e gitsin.
[events e_deneme]
on=@Death
src.resurrect
src.go britain
src.sysmessage Oldunuz,reslendiniz,brittesiniz.Iyi oyunlar.
Eventin temeli basittir.Neyi nasıl yapacağınızı çabuk anlarsınız.
Event hakkında bir örnek daha vereyim.Stafflarin üstünde [xx staff] yazmasını sağlayan şey eventdir.
[events e_staff]
On=@Click
Message [<serv.name> Staff]
Message <name>
Return 1
On=@Dclick
Src.sysmessage Hey dostum stafflara cift tiklamak yasaktir.
Return 1



player ustundeki ev event 'ini nasıl silcez ev yıkılmıs ama player ev kuramıyo
bana bir 1.sayfa büyülerini yememek icin event yazarmısınız cok urastım yapamadım :(
Tag kullansan iyi edersin atlara binip binmeme icin bi ırka tag verirsin bi binek yazarsın o bineğe sorgu koyarsın tagın sorgusunu yaparsın fazla zor bişe değil
arkadaslar ben bir ırk sistemi üzerinde calısıyorum ve bu ırk sisteminde ırkların bazı atlara binip bazı atlara binememesini ayarlamaya calısıyorum. ornek bir ırk ve atı için yazdıgım scp'in bir kısmını asagıda verdim. Ama bu yaptıgım ile istediğimi yapamadım bütün ırklar hala bütün bineklere bine biliyorlar nerde yanlıs yaptıgım hakkında yardımcı olurmusunuz ? Human Irkında Haradrim Soyu için yazıldı asagıdaki scp. ------------------------------------------- [dialog d_human button] onbutton 1 src.isevents.e_hrd src.tag.human 01 src.title Haradrim src.allskills=00.0 src.magery=50.0 src.meditation=50.0 SRC.NEWITEM=i_magic_reg30 SRC.NEWITEM=i_deed_20 SRC.ACT.AMOUNT=1 SRC.ACT.ATTR=04 SRC.ACT.BOUNCE src.color 01bb src.oskin 01bb src.fix src.go 2363,2545 src.sms Haradrim Irkina Katildiniz. endif -------------------------------------------- Buda sadece bu Irk'in bineceği at için yazılan scp.... [CHARDEF c_m_Haradrim] DEFNAME=c_m_Haradrim NAME=Haradrim Horse SOUND=snd_ANIMALS_HORSE1 ID=c_horse_brown_dk CAN=MT_WALK|MT_RUN FOODTYPE=55 t_crops, 55 t_fruit, 55 t_grain, 64 t_grass ICON=i_pet_horse_brown_dk DESCRIPTION=Haradrim SUBSECTION=Horses CATEGORY=Animals on=@mount if ()
src.sysmessage @080a Bindiniz
else
src.sysmessage @080a Buna binmek icin Haradrim irkindan olmalisiniz
return 1
endif
On=@Click
if (strmatch("@*",""))
remove
endif
ON=@Create
COLOR=01bb
STR={70 86}
DEX={35 43}
INT={8 16}
PARRYING={15.0 18.0}
MAGICRESISTANCE={10.0 12.0}
TACTICS={12.0 14.0}
WRESTLING={15.0 18.0}
KARMA=1000
FAME=1000
TAMING=50.1
[b]O Zaman :)[/b] [code][events e_staff] On=@Click Message [ Staff]
Message
Return 1
On=@Dclick
if (
[b][orange]Peki Staff kendine cıft tıklarsa o zamanda "Hey dostum stafflara cift tiklamak yasaktir." bole yazcak deme :) koymasak bu eventı daha saglıklı :)[/orange][/b]