Selth : Beyler şu neferlius denen malı dinlemeyin, serverında oynadık 2-3 ay malın önde gideni, sen bir şey soruyorsun kendince bir şey anlıyor bari o anladığı şeyi doğru düzgün cevaplayabilse. neyse ya.. bunu adam yerine koymayın girdiği server veya kurduğu servera yaklaşmayın, hatta bu malın hangi serverlarla arklığı olduğunu bilsem o serverlarıda oynamazdım. çünkü bunun arkı gm bununla aynı iqya sahiptir.

benim sorum şu hangi tarihler arası hangi serverlarda kullanıldı bu sistem. Şu bilgiyi bir öğrensem bir daha uo yükleyeninde oynayanında ....
zaten gevşekliğe bakarmısın bir taraf iddaa ediyor böyle bir şey var diye diğer taraf gerizekalı olduğu için ne ispat ediyor ne bir şey anca boş sohbet.
yani kabak gibi belli bu sistem kullanılmış ama o bilgiler silindi mi, hangi serverlar hangi tarihlerde kullandılar? şunun cevabı beni rahatlatsın ondan sonra istediğiniz serverı açın ne bokumu yiyorsanız yiyin.

* uyarı - I

Şimdi nefreliusu tanıyorum yazdıklarınla alakası olmayan birisi aksine yardımsever kişiliği düzgün onurlu birisi kimseye Eyvallah'ı olmayacak kadarda sağlam birisi tanıyanda zaten tanır.Şimdi dinlemeyin .alı demişsin ya bende desemki nerden çıktığı belli olmayan bilmemneyden çıkmış ...... çocuğu yüreksiz ... adam olsan fake ile geleceğine yüreklice çık konuş desem gelemezsin o bakımdan seni adam yerine koymaya gerek yok ne demiş bu nefrelius ki baştan sonra geçirilmiş?

Bir umuttur yaşamak misali iyimser davranmak istemiş sunucu sahiplerinin sürekli bizle alakası yok hacklendik diye acıtasyon yapmasına inanmış hepimiz insanız inanırız sonrasındada anlamıştır gerçeği yanlışı olup bitmiştir.Hesap soracak kadar yüreğiniz varsa gidiceksiniz drolynle rof sahiplerine bulaşıcaksınız biraz dobra olmayı öğrenin sonra yazıp çizin.Belki alcorda 200 300 400 player yoktu ama koca yürekli bizler vardık hepimiz dost olduk ki senin gibi bi kaypağı nasıl farketmemişiz anlamadım ( Noktalarda serbest atış canın nasıl istiyorsa doldurursun)
Olm account fake make deil. eski account gitmiş bu konu hakkında 2 bilgi alacaz sandık açtık şuraya accountu ama nerde. fake d,yenler isim soyisim yaz desek adam ortada yok.

Ya şu nefide korumaya çalışmayın boşuna halis mulis kafası çalışmayan bir arkadaş. diyorum ki spawn timer bozuk. nasıl bozuk, ouuww mouwww diyor. zaten skype olsa edit istiyiceğimi oyunun fix gereken yerlerini isterim. gerçi page atıyoz geliyor ouww mouww saçma sapan cevaplar veriyor. bir ara o kadar abarttı ki diyor ki ispatta spawn timer bozuk dediğini. ulan önünde yaratık kestim durdu 1 sn kaybetmeden hani nerde spawn olmadı yazdı, sonra ben bekle yazmama gerek kalmadan spawnlandı tekrar yaratık :D ulan iyi niyetli konuştum 1-2 sonra baktım ne işim var lan benim burda oldum çıktım serverından çıkış o çıkış. arkadaş ben bunla muhattab oldum biliyorum mal olduğunu, zaten ben ne desem türkçesi sorunlu ve duygusal bir arkadaş olduğu için kendince bir şey anlıyor sonra saçma sapan cevaplar veriyor.

Salağa dedimki gece gündüz yapmışsın oyunda iyi güzelde bari dedim geceyi biraz aydınlatta ekranı görelim. simsiyah olmasın dedim. Diyor ki rp önemli, ulan servera giren bu nasıl karanlık diyor çıkıyor sdjgdshg, senin rp ne anlayışına,, off off neler çektik şundan biraz düzeltse idare ederdi server, yok arkadaş.. yani bunlar insani iletişimi denedim 1 ay konuşuyom yok 2 ay konuşuyom yok. adam tın teneke lan gelmiş burda yaş soruyor.

zaten server sahiplerine diyorum giren oyuna ilk bandaj atıyor. Bandaj sisteminin kalitesi serverın kalitesini az çok belli ediyor. Şu bandajları fixleyin. silah dmglerinin sınırlarını ortalamaya yaklaştırın, yani bir silah 1-50 arası dmg olacağına onu al 20-30 yap ki oyun stabil oynansın , hatta 23-28 gibi iyice daralt aralığı.. anca scriptle şunu yazarım scriptle bunu yazarım.. e yazıyorsunuz anladık işte kaliteli bir server yok. herkez söverek neyse bura idare eder gel acti atarız burda diye msj atıyor. yoksa siz gerçekten sizi beğendiği için oynayan var mı sanıyorsunuz olm. adam gibi anket forumlarına önem verinde playerlar size anketle yardımcı olsun.. demokrasi gibi anket yapar durursun o zaman görürsün nasıl oluyor server. serverın bir yanı kötü bile olsa kimse çıkıp gmye laf etmez. der ki millet öyle istedi öyle yapıldı diye.

burda babalar gibi söverim sayarım size nasıl olsa oyunda banlarım filan artislik çekemiyorsunuz, hatta isimsiz bir forumda direk playerınızdan küfür yersiniz haberiniz yok. anca biz böyleyiz öbür server böyle. ulan berbatsınız işte bunun tartışması yok. 1 sistem doğru çalışsa diğer sistem buglı.. bu kadar abartmaya gerek yoktu bu oyunu sohbeti muhabbeti için oynuyordu insanlar geldiğimiz noktaya bak ekran görüntüsü alınıp alınmadığı belli deil.

bir de bu adama tın teneke diyorum bana kızıyorsunuz olm sene gelmiş 2016, uo nun en genç oyuncusu olmuş 25-30, hala çocuksun filan diyolar sdjkgfg ne dicen ki buna tın teneke.. ne desen anlamaz..
Expert
34.0001
Reinhard : Şikayet olursa bunun altından kimse kalkamaz cahil cesareti tamamen...

Valor Uo'da ismi geçen connector kullanılmamaktadır. Kendi yazdığımız connector'u kullanmaktayız, oyuncuların bilgisine...

Oyuncuları bilgilendirmek lazım. Valor Uo'da kullanılan connector sistem dosyalarınızı değiştirebiliyor. Us adminleri de şahit. Oyuncuların bilgisine...

https://prntscr.com/9s1pn5

https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular/destruction-of-trammel-q48612#410776

https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular/valor-uo-shard-q51795#425144
Gerçekten değiştiriyorsa zaten dosyalar sitede yüklü, indirip yetkili makamlara şikayet edebilirsiniz.
Expert
34.0001
bu mantıkla bakarsak muhtemelen şu an dronnector denen şeyde ss almıyordur, ama bu yaptığı gerçeğini değiştirmez. sizin de aynı us'e karşı ergen triplerine girip, connectorunuzu kuran herkesin hosts dosyasından us'i engellediğiniz gibi. geçmişte yaptığınız için gelecekte de yapmayacağınızın garantisi yok. valor bağlantı dosyasını indiren ve indirecek oyuncular dikkatli olsun derim ben.
Dot isimli sunucuda zaten oyuna girildiğinde u-s engellemesi hakkında duyuru çıkıyordu diye hatırlıyorum. Senin oyunu bıraktığın zamana denk geldiyse farketmemiş olabilirsin. Engel ile ilgili kanıt olarak sunulan videolara bakarsan, hepsinde oyuna girmeden client'i kapattıklarını görebilirsin. Oradaki tek hata bu duyuru seçenek yerine client girişine koymayarak bazı kişilere malzeme vermekti sanırım.

Connector'un kendi uninstall.exe dosyası connectoru silerken zaten engeli kaldırıyordu. Dolayısıyla girişteki duyuruyu okuyan oyuncular dotu bilgisayarlarından silerek u-s'ye girmekte özgürdü. Nasıl her connector bazı hile programlarını engelliyorsa, bazı websitelerini de engelleyebilir. Arada bir fark göremiyorum. Dot, google adsense kullandığından dağıttığı yazılım kaldırıldığında yaptığı her türlü değişikliği geri alacak bir uninstall dosyası sunmakla yükümlü idi. Oyuncular u-s'ye girmek yerine dot'a girmeyi tercih ettiyse bu kimseyi ilgilendirmez.

Engelin sebebine gelirsek; DESPERATE isimli u-s moderatorunun başka bir sunucu ile olan yakınlığı sebebi ile dot'a attığı asılsız edit vb. iftiralardı. Lucretius o zamanlar pek forumla ilgilenemiyordu, olaya el atıp DESPERATE'nin yetkisi alındığında zaten u-s engeli tamamen kaldırıldı ve olay tatlıya bağlandı.

U-s engellemesinin ardında art niyet olsa aynı mantıkla diğer tüm uo sunucularının da sitesi engellenirdi zaten. Host dosyası dediğimiz dosya bir txt dosyasından ibaret. Hosts dosyasının içerisine bir satır eklemek için virussel bir davranışa gerek yok, 3 satır kod yeterli.

Bunun dışında elimde dotun scriptleri, connectoru vb. herşeyi var ancak account dosyaları ve mail listesi yok. Şimdiye kadar sadece dotta kullandığı maile, uo ile ilgili reklam gelmiş bir tane oyuncu bulamazsınız. Kimse dotta kullandığı bir şifre ile bir oyuncuyu hackleyemez.

Bize olan bu düşmanlığının sebebini anlayabilmiş değilim. Seviyeli bir şekilde dotta oynarken anlamsızca düşman kesilmene ve sağda solda gereksizce saldırmana rağmen, herhangi bir hesabın değil ban jail cezası bile almadı diye hatırlıyorum. Şu anda tek yaptığın bize saldırarak gündemi değiştirerek insanların ekran görüntüsünü alan insanları sevindirmek, fazlası değil. Buraya ne yazarsanız yazın, Valor'da oynayan oyuncuların Valor hakkında görüşü değişmeyecektir.


Aynı şeyi Valor da yapar mı sorusuna ise cevabım evet. Eğer herhangi bir platformun yetkilileri asılsız iddialarla sunucumuza karşı bir karalama kampanyası başlatırsa, oyuncular Valorda oynamak ve karalamayı yapan platforma giriş yapamamak arasında bir seçim yapmak durumunda kalacaktır.


Kişisel bilgiler konusundaki hassasiyetimiz zaten diğer sunucularla aynı kefeye konamaz. Değil ekran görüntüsü, bilgisayar ban vb. saçmalıkları bahane ederek kimsenin mac adresini dahi almıyoruz.
Expert
34.0001
arkadaşım istediğin kadar satırlar diz, senin yalanlarını yiyeyim. us'in engellendiğini farkettiğimizde apar topar nasıl kaldıracağınızı şaşırdınız. girerken uyarı veriyormuşmuş. buraya ne yazarsam yazayım zaten valor'da 5-6 tane aptal oynuyor, 3ü sizin hesap. benim size olan düşmanlığım çocukca sebeplerden değil. ban cezası falan umrumda olmaz veya düşman server falanda değilim. sizi kudurtanda bu zaten, eliniz kolunuz bağlı. sizin gibi leş karakterlilere tabi ki düşman olacağım. neyse oyunculara uyarı, eğer kafalarına eserse, canları sıkılırsa sistem dosyalarınızı değiştirecek bir yazılım var ellerinde. ona göre yaşayın.
Kendi halinde ne yaptığını bilmiyor :S Uo strike içinde 3 kişilik forum diyordu. Kendini kandırmadan öteye gidemiyor

evet sayın seyirciler döt veya valor yada herneyse çırpınoooo rofuo ise ekşın ve eğlencenin dibine vuruyoooo eğlenmek için rof uo, ben istemem ben 3-5 arkadaşım ile npc kesicem diyen valorda@

sende gel dreadtur rof senide bağrına basar Allahta seni böyle yaratmış eksik yarım gelişmemiş ama farketmez sende gel gerçek uo zevki yaşa
@Kellbaniye

oha rof mu dronector mu ?

Expert
34.0001
olm dötçüler bu kadar aşağılamayın kendinizi. ben sizin ne isminizi ne cisminizi onu bırak nickinizi bile bilmiyorum. siz benim kişisel mail adresimden, oyuncu nickime, dottaki hesaplarıma hatta us'de yazdıklarımı arşivlemeye kadar takip ediyorsunuz. şapşikler seviyorsanız gelin konuşun bence. gerçi sizin gibi ezikler benim karşımda konuşamaz heheh, yüzüme gülersiniz anca :) fazla sesiniz çıkmasın hadi bakıyım, köşeme çekiliyorum ben.
çok tuhaf

Durum ne kadar vahim olsada kanıtları alma yöntemi (Sunucuların FTP alanlarına izinsiz girmek) başlı başına bir suç oluşturuyor ve o gerek davayı açanı (kanıtları sunanı) suçlu hale getirio sonuçta siz izinsiz bir şekilde adamların ftp alanlarına girip oradaki verilere zarar verdiniz ya da oradan veri kopyaladınız buda bir suçtur bilginize dava açarken dikkatli olunuz haklı iken haksız yerine düşmeyiniz ftp hesaplarını elde etme yolu da yasal olmayan bir yöntem o yüzden dava açmayı düşünen arkadaşlara kolay gelsin ancak bu gibi durumlarda o sunucularda oynamamak en iyi cevap olacaktır
1-) bu baslik neden sansurlendi?
2-) reklam varsa neden sadece reklamlari silmediniz? baya somut kanitlar olan bir baslik cunku


@vayvay, sanirim oyle bir sey mumkun degil. cunku mantiken butun kullanicilar ftpye upload yapiyor kendi iplerinden. yani bu mantikla dusunursek serverin 150 playera dava acma hakki var 'benim ftpye upload yapiyorlar' diye. okumasi public olan bir ftp, yazmasi ise connector'e sahip herkese acik. bir end user sozlesmesi de yok, disassembler veya debugger illegal olamiyor. programin yaptigi eylem dolayisiyla hukuken gecerli bir end user sozlesmesi nasil yazilir hicbir fikrim yok. packet sniffer ev networkunde zaten illegal degil. hepsini gectim davayi acacak arkadaslar guncellemeden onceki connector icin bilirkisi incelemesi istese kanit sunmasina gerek olmayacaktir. supheler uzerine sikayet etmek yeterli, baya bir insanin kullanip mahremiyetine saygi duydugunu varsayarsak.

tabi benim bildigim kadariyla bilisim davalari iki seneden az suremiyor orasi ayri mesele. oyle veya boyle ortada buyuk bir sicis var.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.