Elmoth : Herkese hayırlı geceler demek isterdim lakin yönetim kadrosu ve saygıyı hakeden oyuncularımız için pek hayırlı bir gün yada gece olduğunu zannetmiyorum açıkcası;

Malum söz konusu durumu hepimiz biliyoruz 2 gün içerisinde yaklaşık 110 playera ulaştık ve anlık ortalama 95 105 arası player gördük.Sonrasında ise saldırılar siteye botnet atmalar lisans sistemine saldırmalar hatta connectoru kırmaya çalışmalar derken en son sunucuya saldırılar başladı sizinle bir bağlantı grafiği paylaşmayı istiyorum izninizle.



bugün için almış olduğumuz saldırının boyutu ve bilgilerinden kısa bir özet.

Aklınızdan geçeni biliyor gibiyim.Sunucu kapandımı yada kapanacakmı diyeceksiniz.Hayır kapanmayacak elimizde son save hatta makinamız olduğu gibi durmakta şu an bazı değişimlere başvurduk datacenter ile görüşüldü gereken verim alınamadığı taktirde buda yarına kadar netleşir zaten gerektiği taktirde yeni bir datacentera sunucumuzu taşımayı hedefliyoruz.Düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz.

Elmoth Yönetim

Öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum. Umarım bu saldırılar artık son bulur. Ultima camiasında tüm serverlara yapılan bu saldırılara hiç anlam veremiyorum. Günün stresini atabilmek için şurda 1-2 saat oyun oynayalım diyoruz ama hackerlar sağolsunlar izin vermiyorlar. Kısa zamanda büyük başarıya ulaştınız. Kapanmayacağını duymak sevindirici, umarım tüm aksilikler yakın zamanda son bulur ve kaldığımız yerden devam ederiz. Allah kolaylık versin diyorum.
Biz kapatmak için açmadık bu sunucuyu kısa sürede bir aile gibi olduk hepinizle merak etmeyin yarın akşam nasipse yenilenmiş şekilde yeni donanımlarımızla ve sunucumuzla kaldığımız yerden son save halinde aktif olacağız.
Elmoth : Biz kapatmak için açmadık bu sunucuyu kısa sürede bir aile gibi olduk hepinizle merak etmeyin yarın akşam nasipse yenilenmiş şekilde yeni donanımlarımızla ve sunucumuzla kaldığımız yerden son save halinde aktif olacağız.

İlginiz için çok teşekkürler. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sever açmayı bilmiyorsunuz madem niye açıyorsunuz olum anlamadımki. 2 günde yalan oldu server. Siz host değiştirince tekrar bunun olmayacağı ne malum. Beklemeye değecekmi gerçekten. Birde elmoth forumda Türkiye dışı giriş yasaklanacaktır diye belirtmiştiniz. Hostunuz Fransa sanırım şu koydugun grafiklere bakınca aklıma o geldi. Nasıl Fransadan server açıp Türkiye dısı block yapcaksınız onu merak ediyorum. Şaka olsa gerek :S
Server'ın sitesine dahi girmiyor atık. Site down, server down. Nereye kime ne sorcaz yazcaz anlamadım gitti. Başka platformlardamı gezcez serverdan haber almak için. Bu görüntü hiç hoş değil. Hevesle girip char kastım pişman oldum resmen. Sırf derdimi anlatabilmek için üyelik almak zorunda kaldım bu platform da ne mecburiyetim varki.
@ezooo

Server açmayla ne alakası var şimdi, yırtık dondan çıkar gibi çıkıyon =))) sen aç bakalım bide görelim seni...

ağzı olan konuşuyor arkadaş ya, çok basit zannediyorsun galiba bu saldırı işini araştır biraz millet kıvranıyor. Zaten saldıranları da burada herkes biliyordur hacker değil lamer onlar.

Blizzard1905 arkadaşımın dediği gibi eğlenmeye giriyoruz şuraya lamerler sayesinde yarıda kalıyor.

Lamerler boşa çabalamayın bu sunucu da olmazsa sizin sunucuda zaten oynamayız biz oyuncular olarak, önce adam olmak lazım
Yırtık don senin babanın donudur saygısız ahlaksız herif. Server da oynuyan bir oyuncuyum ve düşüncülerimi dile getirmek istedim. Senin gibi seviyesiz oyunculara rastlamamıştım oyun içerisinde. Görüyorumki sen ve senin gibi olanda haliyle çok. Başkalarının ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Şuan da benim muhattapım bu server. Gerisi kim saldırmıs ne halt yemiş beni ilgilendirmez. İşini beceremeyen çavuş misali neyin savunmasını yapıyosun oyuncuya. Daha kimin kime ne yaptığını bilmeyen varsayımlarla millete bok atan cibiliyetsiz herif. Gelmiş birde bana yırtık don muhabbeti yapıyor. Nebula'da lag var patlıyor dedik arkadaşlarla geldik şuraya. Nebuladan beter oldu. Güven verdiniz Cisko firewall var dediniz. İnandık şu işe bak gelmiş birde ne yazıyor bana gelde çıldırma. Bu tutumla olmaz bu arkadaşlar.
Sen nediyon la saygısız herif, bende oynuyorum senin gibi ama hiç bir yere gidip yok şöyle yok böyle diye çığlıklar basmıyorum. Bak adamlar yorum yazmış dikkate almış demek ki.

Ben ne sunucular gördüm adamlar değer verip yorum bile atmıyorlar. Biz neredeyiz sen neredesin be gülüm, inşallah hallederler de senin gibi düşünen zihniyet sevinmemiş olur. Başlığı da daha fazla kirletme



Elmoth : Biz kapatmak için açmadık bu sunucuyu kısa sürede bir aile gibi olduk hepinizle merak etmeyin yarın akşam nasipse yenilenmiş şekilde yeni donanımlarımızla ve sunucumuzla kaldığımız yerden son save halinde aktif olacağız.
Birader duyduguma göre 60gp/s bir saldırı diyorlar. Olum böle bir saldırıyı elinde nasıl tutabiliyor ki birisi. Olum herifin datacenter'ı olsa öyle bir kaynağa erişemez. Benim aklım almıyor hala. Yeni hosta geçseler dahi 60gp/s engellicek bir Firewall mı var bunu merak ediyorum. Ayda 2000-3000 bin lira firewall parasımı vercek bu arkadaşlar. Aklım almıyor hala. Yarın serverı aççaklar tekrar kapanacak benden söylemesi. Sadece burdan ne yaptıklarını da belirtsinler bizlerde gerekirse yardımcı olalım. Hem hakaret ediyorsun üstüne de bana terbiyesiz diyorsun. Kafan güzel galiba. Lamerlikle olcak bir iş değil gibi bu. La 60 gp ne abi. hala anlamadım saçımı yoluyorum evde duyunca şok geçirdim.
Ya bende bilmiyorum araştırdım biraz işte, çok farklı saldırılar mevcut. Değişik işler bunlar bağlantı olarak yorumlama sadece 60gp/s yi
lokman : Ya bende bilmiyorum araştırdım biraz işte, çok farklı saldırılar mevcut. Değişik işler bunlar bağlantı olarak yorumlama sadece 60gp/s yi

Usta bildiğin 60gp/s işte yani. Nette şurayı okudum biraz da https://blog.cloudflare.com/65gbps-ddos-no-problem

65gp ile ilgili birşey yazıyor da. Abi bukadar yüksek değere ulaşmak için servet ödemek lazım. Yanlışsam düzeltin. Herif WoW a saldırsa böle indiririr herhalde. Kafam almadı yemin ederim. İyice meraklandım bende araştırcam.
böyle büyük saldırıları yapabilecek yeteneklerin, böyle amaçlar için kullanılması üzücü. umarım tez zamanda ayaklanır, seven oyuncularını da üzmez elmoth. maddi götürüsünden haberdar değilim gerekli savunma sistemlerinin ama bahsi geçen trafikte bir saldırı gerçekten ürkütücü grafik çizmiş. bildiğim kadarıyla yurt dışına kapatılsa bile geçici olarak çözüm oluyor bu, yapmak isteyen kişi türkiye içerisinden de çok temiz saldırabiliyor, maalesef şahit olduğum için söylüyorum.
neyse dediğim gibi, önemli olan zorluklara karşı ayakta kalabilmek, olmadı ayağa tekrar tekrar kalkabilmek. güzel bir destek var arkanızda, hayal kırıklığına uğratmayın derim. son zamanlarda şu saldırı illetine yenik düşmeyip ayakta kalan nadir sunuculardan olmanız dileğiyle.
Yanlışsam düzeltin ama bu ddos saldırıları kaç tane bilgisayarın saldırı yaptığıyla alakalı. Yani bu değerlere ulaşabilmek için tek makine değilde, birkaç makinadan ulaşılabilir sanırım. Kaldı ki bunu server sahibi 2 arkadaş yapsa server makinalarını kullanarak, bu değerlere ulaşabilir diye tahmin ediyorum ama yapan arkadaşlar eğer burayı okuyorlarsa lütfen daha fazla uzatmasınlar. Gerçekten UO artık bitik durumda, para vermeden adam gibi oynayabildiğimiz bi bu oyun kaldı onuda ellemeyin artık.

Ayrıca "Ezooo" adlı kullanıcıya ithafen;

Dostum yetkililerin bizlere ulaşabilecek buradan başka bir platform olduğunu sanmıyorum. Maalesef saldırıdan dolayı site göçmüş bir halde ve henüz facebook sayfalarıda yok. En azından ulaşabilmek için buraya yazmayı akıl etmişler. Lütfen sunucu sahibini suçlamayı bırak, sonuçta bu işten para kazanmıyor,bizlerin eğlenebilmesi için cebinden para harcıyor, bir emek sarfediyor. Bu kadar sinirlenmeye ve kalp kırıcı konuşmaya hiç gerek yok.
Kusra bakma kardeşim bende sinirliyim ondan yani. :(
ezooo : Kusra bakma kardeşim bende sinirliyim ondan yani. :(

Önemli değil dostum ama ümidini yitirme. Server player olsun yönetici olsun gayet kaliteli. Herşey düzene girecektir. Server açılınca gel sana Brit Tavern de içki ısmarlayayım stresimizi atarız :)
Blizzard1905 :
ezooo : Kusra bakma kardeşim bende sinirliyim ondan yani. :(

Önemli değil dostum ama ümidini yitirme. Server player olsun yönetici olsun gayet kaliteli. Herşey düzene girecektir. Server açılınca gel sana Brit Tavern de içki ısmarlayayım stresimizi atarız :)

Ne demek bunları da atlatırız. Tek çift makina olayı diyorsun da usta bildiğim kadarıyla standart paket fix 100mbit veriyolar makinaları. Max gördüğüm kadarıylada 1gbit var. Yani 2 makina toplasan 2gbit/s yapıyor. 60gb/s elde etmek 2 3 makina ile pek mümkün değil. Yani imkanı yok :S Birde adamda 2 makina olsun diyelim elinde. Bunun yazılımı cardu curdu vardır herhalde. Elinde kaynak olan her adam saldıramıyordur herhalde. Uğraşıp 60gb/s elde edebilen bir adamdan ne diyeyim bende ürperdim adervis in dediği gibi.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.