Olur Olur Bu Ultima ne olucagı bellı olmaz
eskiden minoc tıklım tıklım oluordu bi quest oluodu birtte adım atamıoduk hey gidi günler hey şimdi ise herkes item derdinde
DarkSlayTR : Ben bu sorunu taaa 2005 yılında dile getirdim o zaman ki extreme uo zamanında ( Rederin Zamanı , Extreme İnt. Cafe Zamanı ) bu sırada kafedeki herkes yok bişi olmaz olmaz dediler o aralar birçok kişinin ilk pvp server dediği since pvp açıldı ( En İyi Pvp Server olabilir ama ilk pvp server benim bildiğim kadarıyla negative'dir web meb yok du biz girerken sadece clienti msn den gönderdiler bi baktık server 50-60 kişi ) her neyse konu dağılmasın bu serverlardan daha çok gelicek görüceksiniz bi server da max. 50 player olucak dedim ve o zaman beni adam yerine koyup konuşmayanların hepsi şuan da uo yu bırakmış...Bence En Büyük Nedeni B.K gibi çoğalan script pack dağıtan uo siteleri....

Neydi O Günler Negative Pvp yi Açmıştım gece bi baktım 74 player online actin o biçim uyku tutmadı gece uo nun eski hali nerdeeeee..
Yukarda birçok şey yazılmş...

Ama en çok dikkatimi çeken:'bu tip topicler hala varmı' tarzında olanlar..
Yahu niye olmasın ? Sürünen biten Ultima değilmi.

Ben buna benzer yazıyı 2 sene öncede yazmştım.Kimisi yerinde yorumladı kimisiyse direk :'olurmu la öle şey bi git' deyip sövdü.

Uo dünyası çökmüştür bunun nedenleri sayılır yüzlerce çıkar belki ama ilk akla gelenleri sıralamak lazım.

-Ea games.Uo'yu ilk aldığında online oyun piyasasının lideriydi,türünün ilk örneğiydi.Hem grafiklerini hem oyun için dengeleri yıllar geçtikçe ilerletip geliştirebilirdi.Bunu yapmadı mı? Yaptı tabi hepten hakkını yemeyelim chivilary,necro gibi 3-5 skill ekledi.Peki koskaca 4-5 yıl da bu kadar şey yeterlimiydi ? Tabiki hayır.Şimdi kingdom reborn projesiyle karşımıza çıktı.Grafikleri değişmiş oyunun şahsen ben beğendim,birçok arkadaşımsa uonun anca 'wow-ko' tarzı görüntüye geçince eski günlerine dönebileceğini söylüyor..bu biraz yoruma açık ben şahsen diablo stilinden memnunum.Gelelelim oyun içi düzene.Değişiklik yok.Aynı tas aynı hamam.Oyuna yeni başlayan birinin o kadar skill arasından hangisi seçip kasabileceğini anlaması imkansız.Bence çoktan UO'da(craft skill özellikjlerini koruyarak tabi) skill tree benzerini sisteme geçmeliydi,onlarca yeni mage büyüsü eklenmeliydi.Classlar olurdu,warrior,mage vs benzeri.Düşündükçe bunlara yenileri eklenir tabi bizim yazmamız boşuna bu saatten sonra bir işe yaramaz.

-Sphere serverlar.Bilemiyorum diğer ülkelerde nasıl ama Türkiye'de görülüyorki:bu iş yürümüyor.Yukardada yazdım EA games zaten oyuna çok az şey kattı gelgelelim bizim sphere serverlarımız onlarıda almadı.Ömrünüz warriorsanız rakibinize çift tıklayıp kovalamakla(arada bi istemeden bleeding koyuyosunz),mageseniz in por in nox an mani 3-5 büyüyle geçiyor.Bu serverların yarattığı editler var tabi...Bayram harçlığıyla server açıp 2-3 ay sonra kapayanlarıda saymadan olmaz.Düşünün oyuna başlıyorsunuz item kasıyorsunuz tam 'he şimdi başlıyorum' dediğinizde ÇAT server kapanıyor.

-Pvp serverlar.Başa bir topicte görmüştüm,bi arkadaş yazmış: 'pvp serverlara neden bu kadar yükleniyorsunuz oyun tarzı meselesi o kadar'diye.
Kusura bakmayın ama ben uonun içinde sırf pvpye dayalı bi oyun tarzı olduğunu sanmıyorum.İlgilisi gitsin ko falan oynasın.

-WOW.Ne denirki başka.KO tarzı oyunlar kim ne derse desin UO'ya rakip olamazdı.Hatta Uo'nun içindeki küfürbaz,abi1kpls cileri toplayıp uoya iyilk ederdi.Ama Wow online oyun dünyasına bomba gibi düştü.İçindeki craft skilleriyle gerçekçiliği,oyun kalitesi vs vs say say bitmez devam edersm reklamı olucak zaten.

Biraz fazla karamsarım belki ama bence bundan sonra UO dünyasının toparlanması zor.hani imkanı olsada zamanda geriye gidilebilse neler yapılırdı:Sphere server olayı(imkanı varsa tabi) ortadan kaldırılırdı.Dünya genelinde UO oyuncuları(tabi usa europe diye ayrılarak) 10-15 servera hapsedilirdi.
Oyunda sayısız yenilik yapılırdı.Skiller büyüler eklenir classlar oluşturulurdu.Ea Games yetkililieri 10.cu seneyi beliyceklerine şimdiki KR tarzı görüntüye 3-4 sene evvel geçebilirdi.

Neler yapılabilirdi deyip 2 tane şey yazdım.Evet sadece ikisi işe yararmıydı.Evet yarardı.
Calligiato haklısın kr gibi yatırımları yapmakta ea çok geç kaldı. ve uo artık ne yazıkki yeni neslin ilgisini çekmio yeni nesil durmadan patlamalar ışınlar görmek istio durmadan amaçsız amaçsız canavar kesmek istiyor. uo yu örenmek çok zahmetli ve sıkıcı geliyor bide bütün bunlar bi yana uonun korsan sunucuları almış başını gidior milyonlarca insan korsan sunucularda oynuyor ve yeni başlıycak adaylar buralara yönlendiriliyor. uo 11 yıllık çok eski bi oyun sayısız demode versiyonları var ve bütün korsan sunucularda oynayıcılarına uo nun eski demode versiyonlarını sunuyorlar. e bu durumda yeni başlayan birinin uo yu beyenmesi çok ama çok zor..
bence uo nun şuanda yapması gereken tek şey durmadan tanıtım videoları hazırlamak. champ peerless kesimlerinden güzel videolar hazırlayıp
güzel yanlarını göstermesi gerekiyor.. hiç deilse korsan sunuculardaki kitleyi birasda olsa azaltması gerekiyor. uonun bu gün bu halde olmasının wow gibi oyunlarla pek bir alakası olduunu sanmıyorum tek nedeni korsana yenik düşmesi..
Herkez el ele
Şöyle bişi o zaman madem uo bitecek adam gibi adamlari ayirin bi köşeye
25 stafflık kadro kurun 5 scripter 5 verdatacı 5 mapper 5 tanede devoloper 5 statici
bunlar neler yaparlar o server öyle bi adam çekerki her yere de reklam yapın internete yayılın hatta dışarlara bile birde arkadaşlar uo oynamayı bilmeyenlere uo öğretin player gelsin öğrenen öğretir öyle değilmi
sana ben hadi len çekerim. 3 staff bile olsa onların içinden 1 isi arkadaşına edit yapıyor
Novice
-0.500001
Ben Su Ana Kadar 7 kisiye Uo Orettim Daha Nabıım?..
XANTİER:
Hakkında görüşlerim şunlar insanlara güvenmiyorsun yanlız takılırım ayakları yapıosun ve serverı kendin kursanda sen playerla abuk subuk konuştuktan sonra bi önemi kalmaz
Xanti adamlara güven
Ayrıca edit:
edit yapılmasını önleyen script yazıldı info kismini owner dışındakilere kapatıyor denemeni tavsiye ediyorum
ben gerekli edit sistemlerini yazmıştım zamanında , işe yaramıyor kafaya koyan bi kere yapar illa da yapar.
xanti doğru arkadaş seçimini yapamamışsın küçükken bu bu gününü etkilemiş doğru kişiyi seçtikten sonra edit palavra
Serverin kurucusu bizzat kendisi edit yapıyorsa elimden gelen bişey olmaz
xanti xanti xanti çook yanlış ellere düşmüssün za<manında
Uo yu çıkaranlarda bizleriz kapatacak olanlar yine bizleriz...
Ultimaya yeni gençler yetiştirmemiz lazım ama yenilerde de pek akıl yok,gidip Knight gibi paçoz oyunlara kaptırıyolar kendilerini (AGA XX SERVERDA ÇAR AÇTIM ŞİMDİ SEN MAGE AÇÇAN BEN WARRİOR HASAN BAFFIR HEP BERABER KASCAZ AGA CZNİN A..KOYCAZ.. 1 ay sonra ne charlardan haber var ne serverdan.. A.koyup çıkmışlar)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.