ApachiStyle,

Üyelerimden birisi bu linki attı diye özellikle baktım. Dürüst olmak gerekirse baya bir saçmalamışsın. Kinin var, nefretin var başka da bir şeyin yok. Laf dalaşına girmeyi sevmem ama boş yere bir sunucuyu karalamaya çalışmak, daha doğrusu çabası göstermek anlamsız olduğu kadar gereksiz bir harekettir.

Ahlaksız yöneticiler var demişsin, ahlaksızlığın bir örneğini kanıtla. Bir şey sun ortaya. Kafana göre insanlara ahlaksız gibi tanımlamalar kullanmanın anlamlı bir yanı, akıllıca bir tarafı yoktur.

Araştırmam/araştırdım gibi garip cümleler, ne yaptığını belli etmeden "Hem cool durayım hem de inceden laf atmaya çalışayım" çabası ile bir metre öteye gidemezsin. Offline bilişimden 60 tlye ben makine almışım? Sunucuya ödediğim paraları, önceki datacenterdan apar topar çıkıp DGN datacenterı üzerinde çalışan bir firma ile anlaşmamı, faturalarımı maşallah benden iyi biliyorsun. Fakat gel gelelim bu kadar az teknik bilgi ile anca kafana göre insanlara ahlaksız dediğin gibi kafana göre karalama yapmaya çalışırsın. Makine 60tl değil ama günümüz teknolojisinde UO sunucuları çok rahat bir şekilde 60-100 tl arasında aylık bir mebla harcayarak sunucu açabilirler ve yüzlerce kişiye hizmet verebilirler. Bundan seneler evvelinde Doruk.NET'in toplam networkü 16mbit iken, makinelerde 512mb ramler kullanılırken işlemcileri zamanın işlemcilerine göre vasat iken yüzlerce kişiye hizmet verilebiliyordu, şimdi o gösterdiğin VDS'ler zamanın Dedicatedlerını sollar geçer. Maksat ramim fazla dursun, maksat disc alanım fazla olsun diyerek boşa para yığmak, "12 GB Ramli makinemiz var!" demek ve bunu sadece bir UO sunucusu için yapmak akıl kârı bir iş değil. Kullanılmayan donanımın ne oyuncuya, ne sunucuya, ne de yetkililere yararı vardır. Kısacası UO sunucusu için 60tl lik rakamlarda yeter. Gün gelir başkasına kafana göre nefret duyarsın, onlara da gidip 60tllik makine diyerek laf söyleyip boş yere kendini düşürme. Bir de işin komik tarafı Firewall yokmuş bizde. Eh arkadaşım saldırı ver o zaman da kapanı versin Nebula? Maşallah bizim yaptıklarımızı bir biz bilmiyoruz, sırf sen biliyorsun. Firewall yok, makine 50tl, bizler millete milyarlar harcadık demişiz falan? Biraz inandırıcı söyle bu yalanları. Makinede şu an 1gbit firewall var, madem bu kadar araştırmacı gazeteci rolünü seviyorsun Offline bilişim ile konuş 250 tl + kdv ücreti var. Ben o ipyi yurt dışına kapatır ortalama 20-30 yurt dışı oyuncumu mağdur bırakır 20tl harcayıp yurt dışına kapalı ip ile yoluma da devam ederdim. Biz ne kötü insanlarmışız ki 20-30 kişi dahi geri kalmasın diye oturup firewall kiralıyoruz. Bende şimdi kendimden nefret ediverdim.

Sunucuya birisi para yollamış, parası geri iade edilmemişten kastın nedir merak ettim. Kişi bu durumu ne zaman gerçekleştirmiş? Reset öncesi aldığı şeyi kullanıp, harcayıp bütün işlemleri yaptıktan sonra kafasına göre "Benim paramı iade edin" derse iade edilmez. İstersen aldığın bir şeyi oyunda kaybedince para aidesi talebi et? 12 Aralık'tan sonra yapılan bir ödeme ise zaten oyuncularla bizler fazlası ile iletişim halindeyiz direk geri ödemesini yaparız. Bunca zaman ne para gaspı yaşandı Nebula'da ya da insanlar maddi olarak mağdur edildi. Şimdi gelip kullandığın, harcadığın eşyalar için iade istersen iade yapılmaz ki ben böyle bir durum olup herhangi bir yetkilinin "vermiyoruz, istersen oynama" şeklinde cevap vermediğine dahi eminim. Şu an da bütün üst yetkililere sordum böyle bir dialoğa girmediklerini belirttiler. Amaç boş keseden sallayıp laf atmak olunca biz ev, yat paraları da kazanırız, ayakkabı kuyuları bizim evimizde de bulunur. Hayal gücü ne kadar yüksekse o kadar iftira atılır.

Çekilemeyen nokta nedir? Bunca zaman hiç bir sunucuya karşı ne bir kötü ithamımız, ne de düşmanca tavrımız oldu. Kimsenin sunucusuna, oyuncusuna, yapısına karşı negatif davranmayız aksine herkese karşı elimizden geldiğince pozitif davranmaya çalışırız. Sen Nebula'da kim bilir ne sebepten banlandın, kim bilir neler yaptın da kendine yediremeyip Nebula'yı düşman belledin. Belleyebilirsin arkadaşım, senin hareketine karışacak değilim ama böyle komik durumlara düşme. Hani benim cebimden çıkan şeyi çıkmadı sayma, benim yapmadığım şeyleri yaptım sanma, kendi hayal dünyanda yaşama, bir de insani bir rica olarak edepsizlik yapıp insanlara hakaret niteliğinde ahlaksız kelimeleri kullanma. Nebula sana uygun değil ise çarpı işaretine basar yoluna devam edersin. Eninde sonunda bu bir oyundur. Eğlenmek için, boş zamanlarını değerlendirmek için oynarsın. Sana daha fazla söyleyecek lafım yok, bu saatten sonra istediğini yaz istediğini çiz. Kendi hayal dünyanda başarılar derim, umarım insanlara boş yere kin beslememeyi, iftira atmamayı öğrenirsin. Seninle aynı fikirde olmayanlara "düşünemiyorsun, ahlaksızsın, şöylesin, böylesin" demek yerine neden böyle dedi, ben mi fevri davranıyorum, dediklerim ne kadar mantıklı ve doğrudur diye düşün. Emin ol sana yararı olur.


Nebula hakkında genelde tam anlamı ile bilgi olmaksızın yazılır, çizilir. Bunu kimseyi kötülemek için söylemiyorum. Nebula eski Nebula değil, Silencer yok, Nebula hep sade bir sunucu idi sadelikten çıktı gibi genel ibareler var. Senelerdir Nebula içerisindeyim ve platformlara arada bir girdiğimde yazılanları okurum. Nebula hiç bir zaman sade bir sunucu olmadı arkadaşlar. Bleeding vb bonuslar, Ice/Fire robe gibi yapılar, Studded vb deri zırhların craftlara bırakılması, taming yapısının değişmesi gibi açıldığından bu yana pek çok değişiklik yaşadı, yaşamaya da devam eder. Oyun içerisinde ek bir sistem ya da bir yapı düşünülür, kurgulanır ve teorik olarak doğruluğu yetkililer tarafından karar alınırsa pratikte gözlemlemek için oyunculara açılır. Eğer ki pratikte istenilen noktalara ulaşmadıysa yapılan işlem geri çekilir.

PH konusuna gelirsek, PH sevdiğimiz bir durum değil. Fakat 2009 yılından sonra tekrar bütün hesapları silme kararı aldıktan sonra PH açmadan insanlara tekrar oynayın deseydik o zaman gerçek anlamda haksızlık etmiş olurduk. Bizim zaten taban olarak bir oyuncu yapımız var. Kimisi akşamları 2 saat girebiliyor, kimisi günde 10 saat UO'ya zaman ayırabiliyor. Oyuncular ile iletişime geçip süreyi 1 ay gibi uzun bir vadeye yayma kararı aldık. Böylece akşamları 2 saat giren kişiler de karakterlerini hazır edebileceklerdi. Fakat başlıkta PH'ı kötüleme üzerine yorumlar gördüm. Dürüst olmak gerekirse arkadaşlar senelerdir PH olmadan açılan bir sunucu hatırlamıyorum ya da PH kapalı derken bizim arada bir açıp kapattığımız Power Hour sürelerinden daha kolay gain alındığını gözlemledik. Türkiye'de her açılan sunucuda ve var olan sunucuda PH varken Nebula'da açılınca PH kötü şey demek biraz yanlış geliyor bana. Biraz daha açarak yorum yaparsanız benim açımdan da çok iyi olur belki göremediğimiz bir noktayı görürüz. Fakat durum Nebula PH açık olmayan tek sunucuydu şimdi o da açtı ise yukarıda bahsettiğim sebep yüzündendir.

Multiye değinenler olmuş. Multi conenctore çift tıklandıkça açılmıyor ama sanki öyle açılıyor gibi bir izlenim sezdim :) Bir kişinin multi açabilirmesi için sanal sunucu olarak bölmesi gerekli ya da evindeki başka bir laptop vb bilgisayar ile bağlanması gerekmekte. 580 online görmüş iken bizim saydığımız multi hesap sayısı 100 civarıydı. Kimisi gerçekten arkadaşıyla oynayan insanlar kimisi multi açmış kişiler. Bizde 3. hesap açıp para kasma gibi durumlara girişen oyuncular zaten bizler tarafından işlem görürler. Bunu oyuncularımızda biliyor. Multi dediğimiz şey UO'nun ilk zamanlarından bu yana var. World Of Warcraft'ından tutun geriye kalan neredeyse bütün oyunlarda Multi engeli dahi yok. Sonuç olarak multinin tek zararı para kazanmadır, bizde de bu durum yasak. Kimlerin sanal makine ile girdiğini ve neler yaptığını zaten kayıt ediyoruz. Multi hesaba birden bire kötü, pis diye bakmak aynı evden oynayan oyunculara ya da iş/okul sebebi ile bu dönemde aktif olamayacak arkadaşlarının karakterlerini kasanlara negatif bir etki yaratır.

Başlığı sanırım oyuncularımızdan birisi açmış, platformlara duyurma çabası için kendisine özellikle teşekkür ederim. Destek olan, boş zamanlarında UO ile vakit geçirip eğlenmek isteyerek Nebula'yı seçen arkadaşlara da buradan teşekkürlerimi sunarım. Yanlış hatırlıyorsam affola sanırım forum kullanıcısı olan Syntax aynı zamanda Nebula'daki Syntax. Seninde geliştirici fikirlerin ve sunumun için ayrıca teşekkür ederim.

Yazım hataları mevcut ise özür dilerim, eğer ki istemeden kural ihlali yapmış isem forum yöneticilerinden de özür dilerim.

Bu konu Cyanide_Nebula tarafından düzenlendi(2013-12-21 20:51, 10 yıl önce)
Cyanide çok güzel açıklamış durumu.
Önceki sayfalarda bir cümlecik yazım vardı alıntısını yapayım;
StizzRLX : Ona da multi forum hesabı derler merak etme :))) Bizim millet birşeylere kulp takmayı çok sever :))))

Eski Nebula (Bu account res olayından önce) hakkında bende bir kaç şey duydum. Stafflar ilgisiz, asi v.s gibi. Fakat Account res olayından sonra bunları duymadım. Aksine gayet ilgili olduklarını duydum. Fakat duyumlar ile hareket edilmez. Kendim girdim baktım herkes halinden çok memnun. Eski günlerdeki gibi cıvıl cıvıl bir sunucu olmuş. Tebrik ederim.

PH konusunda ise; yapmayın arkadaşlar hangi sunucu PH'sız açıldı, veya açıldı da ayakta kaldı? Biraz yapıcı eleştiri yapalım lütfen.
Tebrikler, 1 - 2 ay sonra 400-500 player'ın kalacağını sanmıyorum çünkü çoğu kişi karakter kasıp bırakır diye düşünüyorum. Ama umarım bu şekilde devam edersiniz. Kolay gelsin.
Staff'ın sert olması gibi durumlar yaşanmış olabilir. Sonuçta bizler de insanız elbet hatalarımız olmuştur. Olmamıştır demek ya da olamaz demek başlı başına bir hata olur :). Önemli olan oyunculara oyun hizmeti verip boş zamanlarında eğlenecekleri bir sunucu yaratmak. Elimizden geldiğince oyunculara zaman ayırıyoruz ve ilgileniyoruz.

Tabi ki de bir PH sonrası bazı düşüşler yaşanacaktır, bizimde tahminlerimiz bu yönde fakat oyuncu sayısına endeksli bir şekilde hareket etmiyoruz. Şahsi fikrim 250-300 civarı oyuncunun Sosaria haritası için ideal bir rakam olması yönünde.

Bu konu Cyanide_Nebula tarafından düzenlendi(2013-12-21 21:50, 10 yıl önce)
Cyanide, çok uzun yazmışsın okurken daraldım yani. Kendi kişiliğinde tesmen tezat bir yazı yazmışsın ve bu konuda da seni tebrik ederim.
Saçmalayan birisi varsada sensin kardeşim. Sen mareyi uniyi satmaya devam et.
staff sert diyenler eski zamanlarda nebulada oynasaydı yastığına ağlardı herhalde. ya açıkçası sürekli durmadan gm'e ihtiyaç duyuyorsanız gerçekten mental problemlere sahipsinizdir, oyunu oynamayı beceremiyorsunuzdur. ben kaç sene oynadım hatırlamıyorum eskiden toplasan 3 page anca atmışımdır. ihtiyaç yok ki anasını satayım ben anlamıyorum niye sürekli gm'e ihtiyaç duyulduğunu.
Neophyte
26.6001
Yetkiliden her zaman yardım beklenmez, yardım da edilebilir :)
Silindi
Neophyte
26.6001
@ApachiStyle

Ortamı daha fazla gerip sadece player sayısının artışını izleyeceğini belirtirim.Yani senin buradaki boşa çırpınışların ve ahkam kesme çaban açıkcası beni oynamaya daha çok teşvik ediyor.Amip diye tabir ettiğimiz tek hücreli tipler genellikle yaygara çıkarmaktan haz alır fakat sallanmadığında netice ortadadır.Cyanide zahmet edip yazmış ki güzelde yapmış bana göre.Peki benim nebula dan bir çıkarım söz konusumudur?Tabiki hayır.Bunu söylememdeki sebepte senin gibi kişilerin "kişilik bozukluğu" sorunları yüzünden karşısındaki insana direk "yalaka" sıfatını yapıştırmasından ötürüdür.Hani sen söylemeden ben söyleyeyim ki konu kapansın diyorum.

Oynadığım server Nebula,eleştirebileceğim bir şey varsa oda forumların kapalı olması ve ara ara lag spike altında kalmaktır.Bunun dışında herhangi bir eksiklik ve mağduriyet söz konusu değilken gelip te "oyuncağımı çaldılar" dermişçesine tavır takınman açıkcası bana direk amipleri çağırıştırıyor güzel arkadaşım.

Hakaret olarak algılama sadece mübalağa yapıyorum belki ne demek istediğimi biraz anlayabilirsin umuduyla.

Şimdi asıl soru şu :
1-Oynuyo musun?
Cevap: Hayır

Konu kapanmıştır dimi ?Uzatmanın alemi var mı ? Hayır yok.Elde edebileceğin şeyleri bi sıralayalım?
1-Etki tepkiyi doğurur haliyle tepki almaya devam edersin,üzülürsün.(tabi o kafaya sahipsen)
2-Oyuna girip ortama bakmadan konuşan insanlar zaten oyuna başlamasın.Senin lafınla güzelce kuyuya inebilen bir adamın oyun içerisinde her türlü spekülasyon yaratması kesindir.Dolayısıyla umarım o tarz insanlar seni dinler de oyuna başlamaz.Haliyle oyuncular olarak biz rahatsız olacağız eğer girerlerse.
3-Elinde herhangi bir materyal,bir kanıt,bir döküman gibi şeyler olmadığı halde "firewall yok,makineleri 50 tl" gibi saçmalıkları söylemendeki amacıda çözebilmiş değilim sanırım.Açıkcası Cyanide'nin de dediği gibi Ultima online senin bakış açınla Öyle 40 Gb bir mmorpg oyunu değil.Grafik anlamında 50 tl lik bir makinada kaldırabilir.Kısaca bundan sanane ? 50 tl sana verip te kiralamıyolar sonuçta.


Sonuç olarak boş konuşmanın lüzumu yok.Açılan her serverin altına klişe "kaç ay dayanacak ehehehe" yazan tiplerden bir farkın olduğunu sanmıyorum.Ultimanın her döneminde çirkin bir oyuncu profili mevcuttur lakin bunun yanında düşük seviyede düzgün adamların oynadığı da bir gerçektir.Özellikle platformlarda yazı yazmayan bir insanımdır genellikle takip ederim ve kayıt tarihime bakarsan ne demek istediğimi analrsın.Görünen tek şey "3-5 tek hücreli oturup bütün gün 'Acaba bu gün kime salça olsam,kime laf atsam' kafasına sahip ve henüz ergenlikten çıkamamış tekil şahıslardan oluşan ve bazen grupça hareket eden" tiplemelerle dolu.Bunda çoğumuzun hem fikir olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca şu da bir gerçektir ki yanlış hatırlamıyosam amentesin tetiklediği ph muhabbetinin bütün serverlere sıçramasından sonra Ph'siz belli bir seviyede ilerleyen Nebula'nın bu yönde bir adım atmış olmasını yadırgamanız da içler acısı bir durum şahsen.Ph %100 deyip bilmem kaç ay sonra kapanacak bir serverde oynamak yerine bazı sorunlara katlanıp özgeçmişe sahip bir sunucuda olmayı tercih ederim.Ayrıca şu ana kadar stafflarla herhangi bir kötü münasebetim olmadığını ve sizin bahsettiğiniz gibi "agresif" bir yapıda olduklarını düşünmüyorum.

Bence işin cılkını çıkarmadan daha fazla yorum yapmamalısın.Bak sana güzel bir tavsiyedir belki dinlersin diye umuyorum.
Apachistyle ın eski mesajlarını incelerseniz (her mesajında tns yi övüyor).Tns stafflarından biri olduğunu anlayabilirsiniz.Kendi serverları 40 playeri geçemediği pyramidin 300 nebulanın 500 playerı olduğunu görünce delirdiler sallayacak yer arıyorlar.Yakında ddosta atmaya başlarlar ne yazıkki tns bir nebula olamayacaksın.Şuan Tr de nebula ve pyramid dışında server yalan kardeşim çamur atmayın gelin sizde oynayın :)
Expert
34.0001
forumları bile yok 50 liralık serverın !!!!!!!11111 :kufurbaz:kufurbaz:kufurbaz:kufurbaz:kufurbaz:kizgin


şaka tabi, forumları açıverin bi zahmet.
Nebula yönetiminin acil britaindeki evler konusunda birşey yapması gerekli action olmadığı halde l1in önündeki evlerin arasından geçerken lag oluşuyor hatta bazen koşarken client patlıyor ki connectörde yeniden clienti çalıştır eklentisi yok tekrar baştan açmak gerekiyor ve zaman alıyor forumları kapalı oldugu için buraya yazıyorum yarın birgün deli gibi action dönerken çok büyük sıkıntılar çıkartır kolay gelsin
Novice
11.9
Bu sorun tamamen connector veya client kaynaklı, sebebi nedir bilemem ama eski sunucumda da aynı connectoru kullanıyordum ve aynı sorunu bizde yaşıyorduk.
Maalesef çok üzgünüm. Önce sevinmiştim. Ultimaya yeniden başlayabilirim sandım. Şu an hala oyundayım ancak çok uzun süreli olacağını sanmıyorum. Sitenin yarısı çalışmıyor. Page ile soru soruyorum playerlara sor diye cevap geliyor. Playerların yarısı makroda zaten multi client kime sorayım. Facebook sayfalarından yorumlarda forum kapalı fln yazılmıştı. Bir yorum yaptım. Bir de ne göreyim. Yorumum silinmiş. Beni yasaklamışlar. Hiç bir konularına yorum yapamıyorum artık :)

Hayatımda bu kadar aciz bir yönetim anlayışı görmedim. Muhtemelen bir beklentileri var. Artık sponsor mu kandıracaklar. Bişi mi yapacaklar bilmiyorum. Güllük gülistanlık gözüksün istiyorlar. Yazıklar olsun insanların emekleriyle oynayanlara. Bugüne kadar sadece bir sunucuya küfrettim o da dot idi. Ama bu anlayış ile nebula çok küfür yiyeceğe benziyor.

Gerçekten yazık :/
Türkiye'deki Ultima Oyuncuları hata aramaktan oyunu oynayamıyorlar malesef :D aslında olayın özeti budur.Nebula köklü bir sunucu ancak Nebula'nın da geçmişten bildiğim için söylüyorum yönetim biçiminde hatalar oldu,olacaktır ve bu hatalar kimilerini mağdur etmiştir,edecektir.Bu benim yönettiğim geçmişteki sunucularda'da oldu ve Her sunucu da bu böyledir.Olacaktırda! Sonuçta Türkiye de yaşayıp, bulunduğunuz ülkenin realitesi dışında, sunucu sahiplerinden İSVİÇRE'de bile göremeyeceğiniz talepleri yapmak pekte gerçekçi değil.Hatta çocukça...Birileri insanlara hiçbir karşılık beklemeden gecesini gündüzüne katarak hizmet veriyor,birileri de bunu fütursuzca tenkit ediyor.Ben pozitif yaklaşım gösteren kimseyi göremedim.Geçmişteki düzende çok daha pozitif insanlarla dolu bir ultima vardı.Tabi bir şeyi eleştirmek için o işi iyi yapmak gerekmiyor noktasından hareketle bu eleştiriler yapıldığı için geldiğimiz nokta da kimse mutlu değil.Ancak herkes bu oyunu oynuyor.Zaten Türk insanının realitesi de malesef ki budur.Açıkçası söylemek gerekirse şuan da başka sunucu stafflarıyla bir ilişiğim yok ancak geçmişte Exile,Nebula ve diğer sunucu stafflarıyla sürekli iletişim içinde olurduk.Fikir alış-verişi yapar birbirimize yardım ederdik.Hatta halı saha maçları yapmışlığımız bile vardır. (Nebula Staff - SlayerTr Staff) Bugün ise şartlar değişmiş.İnsanlar rekabeti çamur atmak olarak algılıyorlar.Sonuçta atlanan nokta şu ki; Sunucu sahipleri bu oyuna harcadıkları enerji ve zamanı başka işe de harcayabilirler.Benim geçmişte de, bugünde'de hiçbir sunucuyla problemim olmadı...Sonuçta Nebula yetkilileri bir karar almışlar.Bu kararı beğenenler oyundalar,beğenmeyenler ise değiller.Beğenenler oynar,beğenmeyenler oynamaz...Sunucularla ilgili bir laf edilmiş, bakın size bir şey söyleyim biz sunucu yönetirken kısa pantalonla gezenler bilmez,Sunucular 256mb ramlerle 300-400 kişi oynatıyorlardı.Biz SlayerTr'de 2004 te 200 üstü online oyuncuyu Amerikadaki bir sunucu üzerinden oynattırıyorduk ve MS hiçbir zaman stabil olmadı! kimi zaman 100 kimi zaman 200 ve hatta üstüydü :) sunucu bugün ki VDS'ler ile kıyaslanamayacak kadar berbattı...

Cyanide_Nebula'ye gelince...Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilsin.Neden fatura göstermek zorundasın ki ? Vergi müfettişimi sana sunucu fiyatını soran densiz.Maliyeden mi ? Cevap vermen bile gereksizdi bence. Kaldı ki ben süper bir makinayı tanıdığım biri olduğu için çok ucuza elde edebilirim veyahut bedava kullanabilirim.Para bir kıyas değil ki sunucu için.Birileri genç yaşında üstüne vazife olmayan işleri yapmaktan vazgeçmeli,ilerde sosyal hayatta çok sıkıntı çekerler...Açıkça da ilan ediyorum.Eğer bir tartışma platformu açtıysanız! Bu platformda çamur atanlara da forum yetkilileri izin vermemeli.Birisi birisinin üstüne çamur atıyor.Sonra bekle de üstüne çamur sıçrayan çamuru temizlesin.Zihniyet sapıklığı zaten buradan başlıyor...

Nebulaya başarılar dilerim.
Novice
-0.500001


başarılı oldugu ortada
Sayı ile başarı olsaydı...

Başarılı olup olmadığını 1 ay sonra konuşabiliriz. Şu an kaç tane multi var kimse bunu düşünmüyor. Kendi forumları çalışmıyor var mı ötesi ya ? Herkes eski nebulacı değil. Ben şahsen locusdan beri nebulada oynamadım. Şu an ki sistemlerini vs. bilmiyorum. Atı alan geçiyor üsküdarı ama bizim gibi bilmeyenler kendi yağında kavrulmaya çalışıyor. Client çok sık patlıyor. Ben valla karalamak için söylemiyorum bunları. İstiyorum ki sunucu güzel olsun adam akıllı uo oynayalım. Bir başka kişinin mesajının altına sunucu ne hale gelecek bilmiyorum. Forum da kapalı vs. yazdığım için adamlar facebook sayfasından engelledi beni. Bu mudur olması gereken ? Bugüne kadar bu kadar korkan bir yönetim gördünüz mü ? Belki de forumu bu yüzden bilerek açmıyorlar.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.